Veelgestelde vragen

Er is nog niemand aan mijn deur geweest om een bespaar-pakket te bezorgen. Hoe kan dat?

De voucherregeling is gestart in oktober 2021. Veel mensen hebben vanaf die tijd hun voucher besteed. Maar ook veel mensen niet. Omdat er voor bewoners van huurwoningen nog budget beschikbaar is en omdat de gemeente vindt dat dit budget bij de bewoners terecht moet komen, is Led’s Go Green in september 2022 gestart met het huis aan huis verspreiden van bespaar-pakketten ter waarde van € 80,00. Helaas is er onvoldoende budget om iedereen van een pakket te voorzien. Hoe zorgt Led’s Go Green dan voor een zo eerlijk mogelijke verspreiding?

Hoe maakt Led’s Go Green dan de keuze bij wie ze aan de deur gaan? Dat doet Led’s Go Green als volgt:

Voorop gesteld:

  • Bij alle huurhuizen, zowel die van Goed Wonen als de overige huurwoningen, zijn de bespaarcoaches van Led’s Go Green minimaal 1x aan de deur geweest, in de meeste gevallen zelfs 2x. Daarbij is aangebeld. Bij iedereen die niet thuis was of de deur niet opende, is een flyer in de brievenbus gestopt met de oproep om de bespaarvoucher alsnog te verzilveren. Iedereen heeft dus de kans gehad om zijn/haar bespaarvoucher te verzilveren.
  • Bij alle huurhuizen van Goed Wonen is door Led’s Go Green bezorgers in augustus 2022 wederom een flyer bezorgd.
  • Bewoners die de Led’s Go Green medewerker te woord hebben gestaan en die hebben aangegeven geen gebruik te willen maken van de voucher regeling, bezoeken we niet aan huis met een bespaarpakket. Deze adressen zijn op een lijst gezet ‘niet meer benaderen’.
  • Alle overige adressen van huurhuizen waarvan de bespaarvoucher nog niet verzilverd is, hebben we verdeeld in 5 ‘wijken’. Wekelijks wordt 1 wijk genomen waarbinnen we proberen om 200 bespaarpakketten af te leveren. Waneer er in de betreffende wijk 200 pakketten bezorgd zijn dan stoppen we in die wijk en gaan we de opvolgende week verder in een andere wijk. Wanneer mensen niet thuis zijn dan laten we wederom een flyer achter met de oproep om alsnog snel te reageren. Komt er binnen 14 dagen geen reactie op deze flyer, dan ‘verhuist’ dit adres naar de lijst ‘niet meer benaderen’. Dit zijn adressen waarop door Led’s Go Green geen actie meer op wordt ondernomen.
  • Als na 5 weken alle ‘wijken’ aan de beurt zijn geweest en het budget is nog niet op, dan maken we een nieuwe lijst met adressen die in de voorbije 5 weken niet bezocht zijn. Daar gaat led’s Go Green dan mee aan de slag, net zo lang totdat het totale budget voor huurwoningen bij huurders terecht gekomen is.
  • Wil je als huurder niet het risico lopen dat je achter het net vist? Neem dan contact op en verzilver jouw bespaarvoucher alsnog!

Wat is de kans dat ik als huurder achter het net vis? Die kans is gering als u meteen actie onderneemt. Neem contact met ons op! Er is budget voor in totaal ongeveer 3400 huurwoningen. Dat is ongeveer 75% van alle huurwoningen in Gemert-Bakel!

Bekijk meer veelgestelde vragen