Heerlijck Duurzaam

Heb je vragen over besparen, onze voucher of webshop?

Openingstijden (afhalen in Boelthiek)

Uitzonderingen
Op Oudjaarsdag zijn wij gesloten. Houd onze sociale in de gaten voor onze zaterdag openingstijden.

Stuur je vraag via ons
contactformulier

  Veelgestelde vragen

  Alle relevante
  informatie

  Het kabinet maakte half december bekend dat het de stijgende energieprijzen deels gaat compenseren. Huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van maximaal 800 euro.
  Hoe krijg je deze eenmalige toeslag?
  • Huishoudens met een bijstandsuitkering en een IOAW- of IOAZ-uitkering krijgen de tegemoetkoming automatisch. Zij krijgen het bedrag eind april op hun rekening gestort.
  • Andere inwoners met een laag inkomen kunnen de tegemoetkoming binnenkort bij de gemeente aanvragen. Als het zover is, maken we bekend op onze website, in de gemeenterubriek en op social media hoe en onder welke voorwaarden je de toeslag kunt aanvragen.
  Financieel spreekuur Heb je nú al financiële problemen vanwege de hoge energieprijzen? Bel dan naar 040 - 2193300 voor een afspraak bij het financiële spreekuur. Dat is elke donderdag van 9.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis.Ee

  Er is sprake van energiearmoede wanneer een huishouden een energierekening heeft die eigenlijk te hoog is voor hun inkomen. Energiearmoede raakt vooral huishoudens met een laag inkomen. De energierekening is één van de grootste maandelijkse kostenposten. Deze groep is een groot deel van hun inkomen kwijt aan energiekosten en kunnen daardoor energiebesparende maatregelen in hun huis niet of moeilijk betalen. Veelal hebben mensen die energiearmoede ervaren er al veel aan gedaan om het energieverbruik te beperken. Ze trekken vaker een dikke trui aan, zetten de verwarming soms helemaal uit, zitten in het donker en douchen minder. Toch komt het ook nog vaak voor dat mensen niet weten waar ze moeten beginnen als het gaat om energie besparen.    

  Ruim 650.000 huishoudens leeft in energiearmoede en heeft elke maand moeite met het betalen van de energierekening. Een groot aantal dat blijft groeien zolang de energieprijzen stijgen. Momenteel heeft het niet veel zin om energieleveranciers te vergelijken en te kijken of je ergens een goedkoper contract kunt afsluiten. Daar durven de leveranciers niet aan. Maar je kunt misschien wel iets doen aan jouw verbruik.  Ga aan de slag met kleine duurzame maatregelen in huis. Kleine maatregelen kunnen al grote gevolgen hebben op de te betalen energie. Kijk ook eens bij 'wat kan ik doen om mijn energieverbruik te verlagen?' Omdat energiearmoede een steeds groter probleem wordt dat een steeds grotere groep mensen treft wordt er momenteel nagedacht over maatregelen die mensen met energiearmoede kunnen helpen.

  Het beste advies wat we u kunnen geven: Neem contact op met Heerlijck Duurzaam. Bel met 0492-218977 of loop binnen in de Boelthiek. We kunnen dan samen kijken of er nog mogelijkheden zijn om energieverbruik te verminderen. Ook zijn er een aantal 'regelingen in de maak' waarvan u misschien gebruik kunt gaan maken. Energiearmoede is niet iets om je voor te schamen! Het treft op dit moment heel veel mensen, u staat hierin niet alleen.
  Het kabinet maakte half december bekend dat het de stijgende energieprijzen deels gaat compenseren. Huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van maximaal 800 euro. Hoe je deze tegemoetkoming krijgt?: Huishoudens met een bijstandsuitkering en een IOAW- of IOAZ-uitkering krijgen de tegemoetkoming automatisch. Zij krijgen het bedrag eind april op hun rekening gestort.
  Andere inwoners met een laag inkomen kunnen de tegemoetkoming binnenkort bij de gemeente aanvragen. Als het zover is, maken we bekend op onze website, in de gemeenterubriek en op social media hoe en onder welke voorwaarden je de toeslag kunt aanvragen. Heb je nú al financiële problemen vanwege de hoge energieprijzen? Bel dan naar 040 - 2193300 voor een afspraak bij het financiële spreekuur. Dat is elke donderdag van 9.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis van Gemert-Bakel.
   
  Meer vragen bekijken